Bisonblog

Samhälle, internet, media

Sveriges Silicon Valley?

Luleåborna har mycket att vara stolta över när det gäller stadens position i den digitala världen. Tidigare var det platsen för Googles nordligaste (?) utvecklingskontor, och just nu är kommunen förstås en av de aktörer som satsar på att bli en hotspot för datalagring genom kallt klimat, redundant el och god infrastruktur. Här byggs Facebooks nya datacenter samtidigt som fler företag ska lockas till området. Ledande beslutsfattare åker till Silicon Valley för erfarenhetsutbyten och inspiration. Universitet, entreprenörsparker och näringslivet frodas. Eller?

Jag besöker Luleå under onsdag-torsdag för att fånga Luleåandan. Har du tips på vad jag inte får missa när jag är där får du gärna lägga en kommentar.

This just in: Efter påbudet om min ankomst till Luleå så drog genast planerna för ett #TweetupLuleå på onsdag kväll igång. Vi verkar bli ett gäng som träffas på The Bishops Arm kl19.00.

Relaterade inlägg:

Föregående

Därför gillar jag Äkta Människor

Nästa

Klarna-chefer frias från misstankar och ärendet läggs ned

10 kommentarer

 1. Både jag och Alfred kommer ju från Luleå 🙂 Annars får du ju inte missa Peter ‘peppar’ Parnes som bor i Lule

 2. Skulle just skriva Peter Parnes, som numera är professor på LTU, men ser att Jonas redan skrivit det.

 3. Béatrice Karjalainen

  Peppar var visst inbjuden på möte via Fredrik Kallioniemi men jag vet inte om han kunde gå. Chattade med honom häromdagen och fattade det som om det var möte med dig.

  Matz på Node Pole är alltid rolig att lyssna på men han pratar ju helst kyla, ström och datorhallar.

  I Lule har en hel del små företag med innovationer uppstått. Ibland aningen för tidigt. Briljanta idéer som kom för tidigt. Lite synd.

  På Aurorum http://www.aurorum.se/foretag.aspx finns ju en drös smarta bolag:Absilion ett annat BehavioSec och Agency9 kanske. StudentConsulting startade här. KYAB gör intressanta grejer sen finns ju trotjänarna Tullverkets IT-avdelning 🙂 Men träffat du Aurorums VD kan han ju valla dig runt.

  Skickade en lista med idéer till Magnus Höij inför WD men allt är ju inte från Luleå. Försökte täcka in Norrbotten/Västerbotten.

  • Superbra förslag, och flera av de du nämner kommer jag att träffa. Verkligen insprierande med allt som är på gång.

 4. #tweetupluleå på Bishops kl 19!

 5. Liv-Jenny

  Mr Wass! Jag tycker du ska ta med en passande hjälm och åka störtlopp på skärtlapp nedför den gigantiska is-Grodans bana i parken mitt emot Biskopens armar. Jag tror att din längd skulle göra att du satte någon form av rekord!

 6. of renewals of the ”other passport”. Posted by: alexno | Nov 15, 2012 12:41:25 PM | 11

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén