SSWC11 – Tredje gången gillt

Sweden Social Web Camp 2010

På torsdag är det dags igen. Sweden Social Web Camp startar för tredje året i rad ute på ön Tjärö i Blekinge skärgård. Jag hade först tänkt skriva ett inlägg om mina förväntningar inför årets camp och ge några bra tips för den som besöker SSWC för första gången. Men när jag läser mitt inlägg SSWC 101 från förra året inser jag att väldigt mycket stämmer fortfarande.

  • Jag tror fortfarande att vi kommer få se ”mer av allt”.
  • Jag tycker fortfarande att deltagarlistan är grymt imponerande. Det är entreprenörer, journalister, pr-människor, kodare, kommunikatörer, redaktörer, utvecklare, informatörer, bloggare, twittrare, experter,  visionärer och inspiratörer i en ganska bred mix. Ett gäng nytänkande sponsorer finns också med.
  • Och ja, förväntningarna när det gäller grupperingar och nischade spår infriades förra året, och i år får vi säkert se en upprepning. Med så många deltagare går det inte att hinna prata med alla, få koll på alla sessioner eller ens i närheten förstå allt som stöttes och blöttes under dygnen på Tjärö. Det kan vi istället använda dagarna efter campen till, när vi läser ikapp bland sammanfattningar och analyser. Jag blev till exempel väldigt glad av att hitta flera sammanfattningar på min session ”Makt och kön i sociala medier” efter förra årets camp.

Det är tredje året campen arrangeras, och jag har en känsla av ”nu eller aldrig”. Det är nu vi på riktigt etablerar en tradition – eller avslutar den. Jag tror att det SSWC11 är ett ödesår för campen så som den ser ut nu. Men bara fantastiska Tomas Wennström och Kristin Heinonen har svaret om vad som döljer sig i kristallkulan, och så länge orken, viljan och besökarna finns, känns det hoppfullt.

Okejrå, här kommer ändå ett litet tips, men också en uppmaning till mig själv (som jag även beskrivit i Vi på SSWC-gruppen på Facebook). Mitt mål för årets camp är att slå hål på bubblan, både min egen och den krets av bekanta som jag vet kommer till campen. Jag vill självklart träffa mina vänner och bekanta, men jag vill också försöka våga prata med nya ansikten. Orka släppa det bekväma i att vända mig till något av alla kända ansikten, för att även få intryck kontakter från nya. Hoppas du hjälper mig i det, och att du gärna vill göra likadant själv. Förutsättningarna kan nog inte bli bättre för att lyckas, men även på en idyllisk skärgårdsö kan både gamla vanor och blyghet slå till.

Här nedan har jag lagt in några bilder jag tog under förra årets camp för att skapa lite SSWC-pepp så här fem dagar innan campen drar igång på allvar. Vi ses på Tjärö!

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Sweden Social Web Camp 2010

Morris Packer, Morris Motorcycles, Sweden Social Web Camp 2010

Deltagare i seminariet Makt och kön i sociala medier

Emanuel Karlsten, Anton Johansson och Mikaela Waxin på Sweden Social Web Camp 2010

Diskussion om elitism i sociala medier på Sweden Social Web Camp 2010

App-orkestern på SSWC

Geeky allsång i Veidekke-tältet

Sweden Social Web Camp 2010

201008154218

7 kommentarer