Bisonblog

Samhälle, internet, media

Dekonstruktion av kvällstidningsnyhet

Sundgrenexpressen Informatören dekonstruerar turerna kring Expressens artikel om Nils-Petter Sundgrens kritik av Filminstitutets nya VD Cissi Elwin. Historien började med den här artikeln av Sundgren som kritiserar Elwin för flera saker, bland annat hennes filmsmak. Det Informatören beskriver är efterspelet till utspelet. Hur tänker man som journalist efter att ha publicerat debattartikeln av Sundgren?

"Tackar, säger du, och kontaktar givetvis Cissi för en kommentar. "Han verkar inte ha koll på hur det svenska filmstödet fungerar", svarar Cissi skriftligen. Attan också, tänker du. Cissi är alldeles för ruttad för att gå i direkt telefonpolemik och levererar därmed inga grodor som passar i 75 punkters svärta.

Nåväl, vi kan väl dra det hela vidare ändå. Cissi är ju kvinna och Nils-Petter är man – och dessutom lite till åren kommen. Det är ju givet att koppla in en ledarskapskonsulent och en mansforskare och kolla om allt står rätt till; två stycken ska det vara – glöm inte regeln om minst två av varandra oberoende källor."
Läs fortsättningen här>>

Andra bloggar om: , , ,

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Föregående

Bra artister med dålig utrustning sökes

Nästa

Fler feminister, färre mansgrisar

3 kommentarer

  1. N|.

    Tycker mer att det handlar om cynisk fantasi och förtal än dekonstruktion jag…

  2. Menar du att Informatören (Jimmy) står för cynism och förtal alltså?

  3. great site i like it

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén