Bisonblog

Samhälle, internet, media

Lysande störlappskampanj från Amnesty

Personligen har jag alltid förknippat Amnesty med orättvist fängslade personer i ett land långt borta. Dock pågår arbete även på hemmaplan. På bold.se läste jag om ett nytt grepp inom kampanjen Stoppa våldet mot kvinnor. Det är en "störlapp" som sätts upp i till exempel trappuppgången, ni vet en sån där lapp man brukar sätta upp till grannarna när man ska partaj. Den här lappen har inte riktigt samma budskap:

Amnesty_lapp

Intressant (och viktigt) att se den här typen av kampanjaktiviteter. Jag tycker metoden att sätta upp lappar i trappuppgångar fungerar riktigt bra i det här fallet. Man använder en klassisk kanal och laddar det med ett helt nytt budskap. Läs mer om kampanjen på Amnestys sajt. Det är reklambyrån Forsling och Flyborg som skapat konceptet.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg

Föregående

Profit på etik? Dove klarar sig

Nästa

En cykelkonsuments betraktelse – eller ”Varför ville de inte sälja cykel?”

2 kommentarer

  1. Det här var ju en riktigt bra blogg! 🙂

  2. Kul att du tycker det och välkommen tillbaka!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén